Genel

2021 senesi Qırım camilerinde Orazabayram namazı mayıs 13 künü saat 06:00 qılınacaq

Qırım camilerinde Oraza bayramı namazı bayramnıñ birinci künü – mayıs 13-te, saat 06:00 qılınacaq.

Aqmescitte bayram namazı Medeniyet ve zenaat birligi sarayında olıp keçecek (Kiyevskaya soq., 115).

Saat 06.00 Qırım Müftisi hacı Emirali Ablayev adet üzre hutbe oqup, cemaat namazını keçirecek.

Qırım Cumhuriyetiniñ Başlığı Sergey Aksönovnıñ fermanı ile Oraza bayramınıñ qayd etilüvi munasebetinen mayıs 14 künü (Oraza bayramınıñ ekinci künü) raatlıq künü olaraq ilân etildi.

Oraza bayramı – Ramazan orazası yekünlengenden soñ qayd etilgen bayramdır. O, şevval ayınıñ ilk üç kününde qayd etile. Bayram namazından evel musulmanlar fuqarelerge, hastalarğa, yolcularğa ve diger muhtaclarğa fitir sadaqalarını bereler. Bayram namazından soñ ise, bayram sofraları donatıla. Musulmanlar bir-birine ikram eteler, ana-babanı, soy-sopnı, hastalarnı ziyaret etip, bahşışlar ediye eteler. Bu vaqıtta keçmişlerniñ mezarları ziyaret etile, Quran oqula ve ruhlarına dua etile.

Qırım MDİ matbuat hızmeti

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest