Genel

Türk Öğrenciler Ukrayna’da Nükleer Reaktör İncelediler

Ankara Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü ve Odessa Ulusal Politeknik Enstitüsü (ONPU) ile birlikte 13 – 21 Temmuz 2018 tarihleri arasında Ukrayna’nın Odessa şehrinde düzenlenen Uluslararası Nükleer Yaz Okuluna katıldılar.

Odessa Ulusal Politeknik Enstitüsü (ONPU) ve Zaporizhzhya (Zaporijya) Nükleer Güç Santrali ve Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini tamamlayan  14 doktora ve yüksek lisans öğrencileri bölüm laboratuvarlarını gezdi.

Öğrenciler daha sonra  Zaporizhzhya Nükleer Güç Santralinin 4 numaralı Reaktörünün içine girerek, çalışır durumdaki türbin bölümü yakından incelediler ve santralin simülasyon merkezinde reaktörün farklı bölümleri uygulamalı olarak gördüler.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest