Genel

Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablaev Ramazan ayının başlamasıyla birlikte tebrik mesajı yayınladı

Sevgili iman kardeşlerim, kardeşlerim!

Mübarek Ramazan ayı geliyor!

Bu, ruhsal arınma, kişinin hayatını anlama, kendi başına çalışma, kendini geliştirme ve inancın güçlenme zamanıdır. Ramazan, Kur’an-ı Kerim’in gönderilmesinin başladığı ve Peygamberimiz Muhammed’in elçi görevinin başladığı aydır (Allah onu kutsasın ve selamlasın).

Ramazan ayı orucu, imanımızın gücünün, kalplerimizin rahmetinin, düşüncelerimizin saflığının ve eylemlerimizin asaletinin bir sınavıdır. Bir yandan zor, ama oruç tutmanın mükafatını hatırlayarak bunu kolaylıkla yapıyoruz.

Hayatımızdaki tüm zorluklar Yüce Allah’ın imtihanları olarak algılanırsa, bu kişiyi ve toplumu daha güçlü kılar. Allah, “Ağır yüklerden sonra rahatlama gelecektir” sözleriyle, sabırlı, güçlü ve birlik olmamız için bize miras bıraktı. Ramazan’ın her dakikasının paha biçilmez olduğunun farkına varmak gerekiyor, bu da demek oluyor ki bu zamanı Allah’ın önünde tam sorumlulukla yaşamalıyız. Bu, Yaradan’ın derinlemesine düşünme, gayret, itaat ve büyük cömertlik zamanıdır!

Mevcut durum göz önüne alındığında, kendinizi ve başkalarını tehlikeye maruz bırakmamanızı ve koronavirüs enfeksiyonunun yayılmasını önlemeye yönelik tüm güvenlik kurallarına uymanızı bir kez daha tavsiye ediyorum.

İman kardeşlerimizin bu güzel vakti Yüce Allah’a ibadet etmekle geçirmelerini dileriz, her şeyden önce bu farz orucu ve teravih namazını yerine getirmenin yanı sıra Kuran’ı daha çok okuyun, sevdiklerinize sadak verin ‘ a ve birbirinize karşı hoşgörülü olun.

Hashem, ibadetlerimizi en iyi şekilde yapmamıza yardım etsin. Ramazan ayı, Kırım Müslümanları ve Kırım Tatar halkı için Yüce’nin rahmetinin kapılarını açsın: Hastaların iyileşmesi, acıların sorunlarının çözümü ve birbirinden uzak olanların buluşması.

 Yüce Rabbimiz oruçumuzu, dualarımızı ve sevaplarımızı kabul etsin!

 Size selam ve Yüce Allah’ın rahmeti!

Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablaev

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest