Genel

Yaz, faydalı bilgiler edinmenin zamanıdır!

Akmescid’in Molodyozhnoye köyündeki camide kız çocuk kampının değişimi tamamlandı. Kamp yarı sabit bir formatta çalıştı, bir ay boyunca kızlar kampa haftada üç kez katıldı.

Vardiya çalışması sırasında çocuklara abdest almaları ve namaz kılmaları öğretildi. Müfredata göre gençler bir ay boyunca duaları ve sureleri ezbere öğrendiler, peygamberlerin hayatıyla tanıştılar, İman ve İslam’ın şartlarını öğrendiler, Arap alfabesine hakim oldular ve harf yazmayı öğrendiler.

Kırım Müslümanlarının Ruhani İdaresi’nin eğitim projesinin Kuran-ı Kerim okuma ve İslam’ın temelleri öğretmeni Aishe Duran, kızların okumaktan mutlu olduklarını, dini olduğu kadar öğrenmeye çalıştıklarını kaydetti. mümkündü ve derslerinde çok gayretliydiler.

“Harika bir ay oldu. Çocuklarla çalışmaktan gerçekten keyif aldım. Her çocuk ayrı bir dünya ve bizi renkli ve ilginç dünyalarına soktukları için onlara teşekkür ediyoruz” diyen Aishe Duran izlenimlerini paylaştı.

Vardiya kapanışına denk gelen şenlikli etkinliğin sonunda, çocuklar için takım halinde çalışmayı öğrendikleri bir dostluk arayışı düzenlendi. Ardından organizatörler çocuklar için tatlı bir masa hazırladı ve her kıza unutulmaz ödüller verildi!

Kırım DUM Merkezi İdari Departmanı Basın Servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest