GenelGüncel

Vladimir Zelenskiy’in oynadığı Halkın Hizmetkârı adlı dizi gerçek oldu

Dizide Zelenskiy’nin canlandırdığı tarih öğretmeni Vasiliy Goloborodko, bu sistemden yaka silken halkın oylarıyla devlet başkanı seçiliyor.
Koruma ordusu olmadan, bisikletle başkent sokaklarında gezen, yolsuzluklara savaşaçan “Devlet Başkanı Goloborodko” karakteri, ülkede milyonların sevgilisi haline geldi. Televizyonda reytingi 20 milyona ulaşan diziyi, YouTube’da ise 100 milyona yakın kişi izledi. Dizi birçok farklı dile çevrildi.
Devlet başkanını canlandırdığı diziyle ve siyasi hiciv içeren programıyla halkın desteğini alan Zelenskiy, Poroşenko’nun 5 yıllık iktidarında hayal kırıklığına uğrayan Ukraynalıların tepki oylarıyla da devlet başkanı seçildi.
Seçim sürecindeki başarısında dizinin rolünü kabul eden ünlü komedyen, “Canlandırdığım karakterle ben tabii ki farklı kişileriz. Ama bu karakterle aynı ahlaki değerlere sahibim” demişti.

Zelenskiy’nin vaatleri neler ?
Tek bir dönem başkanlık yapacağını söyleyen Zelenskiy’nin seçim vaatleri arasında milletvekillerinin ve yargıçların dokunulmazlıklarının kaldırılması, yolsuzluklara sıfır tolerans, rüşvet alanların ve verenlerin hapse atılması, önemli kararlar için referanduma gidilmesi bulunuyor.
Rusya’yla ilgili çok keskin söylemlerden kaçınan Zelenskiy, Ukrayna’nın NATO üyeliği yolunda ilerlemesini desteklediğini ve AB’ye entegrasyon hedefini de sürdüreceğini söylüyor.
Parlamenter-başkanlık sistemiyle yönetilen Ukrayna’da, Ekim ayında yapılması beklenen parlamento seçimleri de büyük önem taşıyor.
Kamuoyu araştırmaları, Zelenskiy’nin Halkın Hizmetkârı Partisi’nin parlamentoda çoğunluğu elde etme şansının da bulunduğunu gösteriyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest