GenelGüncel

Türkmenistan Devlet Başkanı, Kadir gecesi münasebetiyle 754 mahkumu af etti

Devlet Başkanı, suçunu itiraf eden, hapishanede iyi halinden tövbe ettiği anlaşılan 754 mahkumun, başka suç işlememeleri şartıyla af edilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı.

Kadir gecesi’nin mukaddesliğine ithafen af edilen mahkumların tahliye edilerek  Ramazan Bayramı’nı   evlerinde  aileleri ile birlikte geçirmeleri için gerekli işlemlerin yapılması talimatını veren Devlet Başkanı, af edilen mahkümların, istihdam edilerek, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmalarına fısrat verilmiş olduğunu ifade etti.

Türkmen lider, ilgili kurumlara, ülke ve ailelerinin yararına, iyi niyetle çalışmak isteyen affedilmiş vatandaşların istihdamı için gerekli önlemleri almaları talimatını da verdi.

Devlet Başkanı, atalardan süregelen merhamet ve insanperverlik umdelerini takip ederek , toplumun ve ailenin, birlik ve düzenini güçlendirmek amacıyla her yıl Kadir Gecesine hürmeten, af kararnamesi çıkartıyor.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, her yıl dini gece ve bayramların yanısıra, milli bayramlarda da af yetkisini kullanıyor. Berdimuhamedov’un başkanlığı döneminde af edilen mahkumların sayısı onbinleri aşıyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest