Genel

Türkmen kültür mirası ve gelenekleri, Sivas’ta tanıtılıyor

Türkmenistan Kültür Bakanlığı ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın birlikte düzenlediği Türkmenistan Kültür Günleri etkinlikleri, Atatürk Kültür Merkezi’nde, Türkmen müzisyenlerin konseri ile dün başladı.

Etkinliler kapsamında Türkmen  kültürü, yaşam tarzı, gelenekleri, eski ulusal kıyafet örnekleri, takı ve süsleme eserlerinin tanıtıldığı bir sergi açıldı ve Türkmenlerin at yetiştiriciliği sanatına, özellikle binicilik geleneklerine adanmış “Myrat” adlı  filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Ayrıca kültür, sanat ve  edebiyatın iki ülke arasındaki dostça ilişkileri güçlendirmedeki  önemini işleyen bir forum düzenlendi.

Kültür Günleri, folklor gösterileri, tiyatro oyunları, halk dansları, konserler,  sinema günleri ve forumlarla devam edecek.

14-15 Temmuz’da  Erzurum’da Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Türkmen müzik şöleni ile  Kültür Günleri etkinlikleri sona erecek. TRTAVAZ

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest