Genel

Türkiye ve Azerbaycan’dan askeri iş birliği – Düşmanları korkutan anlaşma

Sənan Qılıncarslan Qacar

Türkiye atılımlarına devam ediyor. Krizi fırsata çevirme gayretindeki Türkiye’mizden çok önemli bir hamle daha geldi. İki devlet tek millet dediğimiz Dost ve Kardeş ülke Azerbaycan ile ortaklaşa modern silahlar üretilecek.

İki ülke heyetleri arasında ortak mutabakata varılarak kamuoyuna yapılan açıklamalara göre Türkiye ve Azerbaycan güçlerini birleştirerek silah üretecek, dosta güven düşmana korku salacaklar. Bu tarihi adım sosyal medyada dalga dalga yayıldı.

Türkiye ve Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 8. Toplantısı sonrasında mikrofonlara konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, “Bakü-Ankara ortak askeri tatbikat konusunda anlaşmaya vardı,” dedi. Ayrıca Azerbaycan’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da gelişmelerden mutluluk duyduğunu belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, “2019’da Azerbaycan ve Türkiye 13 ortak tatbikat gerçekleştirdi. 2020’de de tatbikatların sayısı artacak. Ayrıca Türkiye’den modern silah satın almaya devam edeceğiz. İki ülke arasındaki anlaşma birlikteliğimize güç katacak,” açıklamalarında bulundu.

Kaynak : asasmedya

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest