GenelGüncel

Ruslar karantina dinlemiyor: Kırım’a virüs salgılıyor

Rusya’da koronavirüs salgını döneminde uygulanan sert karantina kurallarına rağmen, Kırım’a tatile gidenlerin sayısının artması endişeye yol açtı. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), Rusya’nın diğer bölgelerinden Kırım’a giden kişilerin sayısının 24 saatte yüzde 40 arttığını açıkladı. Bu kişilerin çoğunun Kırım Köprüsü üzerinden yarımadaya seyahat ettikleri belirtildi.
Kırım’a giden tüm vatandaşların özel bir form doldurmaları ve iki hafta boyunca karantinada kalmaları gerekiyor. 
Kırım’ın sözde başkanı Sergey Aksenov, yarımadaya gelen kişilere yönelik bu haftadan itibaren denetimlerin başlatılacağını ve karantinaya uymadığı belirlenenlerin 30 bin ruble (2 bin 800 TL) para cezasına çarptırılacaklarını açıkladı.
Business FM’in konuştuğu gazeteci Aleksandr Gornıy, “Tabii ceza verecekler, ancak şunu anlamak gerekiyor ki, bu kadar çok sayıda insanı kontrol etmek mümkün değil. Kırım’a kendi evlerine gelen kişiler var. Fakat bazı kişiler ise misafirliğe geliyor. Bu durumda, onları ağırlayan kimselerin de karantinaya alınmaları gerekiyor” şeklinde uyarıda bulundu. 
Kırım’da salgının ülkenin geri kalanına kıyasla çok fazla yayılmadığına dikkati çeken Gornıy, yarımadaya gelen herkesin gözlem altına alınması çağrısında bulundu. 

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest