GenelGüncelTürk Dünyası

TÜRKÇENİN SULTANI ALİ ŞİR NEVAİ TAŞKENT’TE YAD EDİLDİ

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu’nun Özbekistan Nevai Devlet Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü ve Bilge Türk Vakfı ile birlikte gerçekleştirdiği “Ali Şir Nevai” etkinliğinde, Nevai’nin hayatı ve eserleri anlatıldı. Etkinlik sonrası Nevai’nin Minyatürleri sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Nevai Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şöhret Siraceddinov, Bilge Türk Vakfı Başkanı, Vali Güngör Azim Tuna, Bursa milletvekili Osman Mesten, İzmit Valisi Yusuf Ziya Çelikkaya, Prof. Dr. Abdulmurad Tillalov, Prof. Dr. Nurbay Jabbarov, Prof. Dr. Fatma Açık, Prof. Dr. Funda Toprak ile Avrasya Federasyonu Başkan Yardımcısı Ekber Yassa ve doç. Dr. Emek Üşenmez’in konuşma yaptığı etkinlik sonrası, Avrasya Federasyonu tarafından Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün desteği ile yayınlanan “Ali Şir Nevai” konulu 4 adet kitap katılımcılara hediye edildi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest