Genel

Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi’nin (TUDSAK) ikincisi Antalya’da gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle  “Global Düşünce Milli Faaliyet” temasıyla birçok sivil toplum kuruluşu, üniversite ve kamu kurumları tarafından desteklenen Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi’nin (TUDSAK) ikincisi Ekim ayında Antalya’da gerçekleştirildi.

İlki, 2017 yılında düzenlenen TUSDAK, “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” temasıyla düzenlenmişti. Bu yıl ikincisi düzenlenen Kongre’ye TİKA’nın yanı sıra Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi ve Manisa Stratejik Araştırmalar Derneği destek sağladı.

Kongre’ye Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Makedonya Kosova, Kazakistan, Özbekistan’dan 130’a yakın bilim insanı katıldı ve kongre sonunda 156 bildiri sunuldu. Kongre’de sunulan tebliğler uluslararası bildiri kitap olarak da yayınlandı.

Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi (TUDSAK)

Kongre Başkanı Çukurova Üniversitesi Maliye Bölümü’nden Doç.Dr. Haşim Akça’nın konuşması ile başlayan kongre, Türk Dünyası’ndan gelen konuklar adına Prof. Dr. Anarkul Urdaletova, kongreye düzenlenmesinde yer Manisad Derneği adına Başkan Yardımcısı ve MCBÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Gökbunar’ın konuşmalarıyla devam etti.  Kongre Onur Başkanları Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ın konuşması ile açılış töreni tamamlandı.

Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi, Türk Dünyası’ndaki sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliği potansiyelini arttırmayı, farklı disiplinlerin iletişim ve iş birliği süreçlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

TİKA

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest