Genel

Azerbaycan’dan Rusya’ya Dağlık Karabağ notası

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Rusya’nın Bakü Büyükelçisi Mihail Boçarnikov bakanlığa çağrıldı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov tarafından kendisine nota verildi.

Notada, işgal altındaki Azerbaycan topraklarının sözde yöneticilerinin Rusya’ya gitmesi, orada bazı Rus uzmanlar ve fikir merkezlerinin temsilcileriyle görüşmesinin provokatif nitelik taşıdığı, Rusya’nın da ara bulucularından biri olduğu müzakere sürecine darbe vurduğu kaydedildi.

Söz konusu ziyaretlerin Azerbaycan ve Rusya arasındaki samimiyet ve güvene gölge düşürdüğü ifade edilen notada, bunun iki ülke arasındaki “dostluk, iş birliği ve güvenlik” konulu anlaşmayla bağdaşmadığı belirtildi.

Azerbaycan’ın, bu gibi yasa dışı ziyaretlerin önlenmesi hususunda Rusya’nın gerekli adımları atması beklentisi içerisinde olduğu iletildi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest