GenelGüncelTürk Dünyası

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu.

Profesyonel katagoriden finale kalan filmler arasında Özbekistan’dan , yönetmenliğini Ali Hamratev’in “Seni Unutmadım’” filmi birinci, Irak’tan Didem Şahin’in yönettiği “Men Türkmenem Men Begem” filmi ikinci, Türkiye’den yönetmen Kaan Atilla Taşkın’ın yaptığı “Karadeniz’in Yalnız Nineleri” isimli filmi ise üçüncü oldu.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun organize ettiği Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile birlikte 11 üniversitenin destek verdiği Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışmasına 28 Türk bölgesinden 140 film müracaat etti. “Türk kültürü” hakkında çekilen filmler öğrenci ve profesyonel kategorileri olarak iki kısımda değerlendirmeye tabi tutuldu.

 

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

One thought on “Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

  • Ferhat

    Bravo

Yorumlar kapatıldı.

Pin It on Pinterest