Türk Dünyası

Türk Boyları Macaristan’da Bir Araya Geldi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Macar Turan Vakfı iş birliğinde düzenlenen ve Türk kökenli milletleri buluşturan Türk-Hun Kurultayına 27 milletten Türk kökenli halk temsilcileri katıldı.

Bugac’ta düzenlenen Türk-Hun Kurultayı’nda Türk soyundan gelen Macar, Azeri, Avar, Başkurt, Bulgar, Balkar, Buryat, Çuvaş, Gagavuz, Kabardino, Karaçay, Karakalpak, Kazak, Kazakistanlı Madyar, Kırgız, Kımık, Moğol, Nogay, Oğuz, Özbek, Tatar, Türk, Tuva, Türkmen, Uygur ve Yakut boyları bir araya geldi.

Hun-Türk milletlerini yakınlaştırmak amacıyla Macar-Turan Vakfı tarafından iki yılda bir düzenlenen programa, Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğe katılan davetlileri, Avrupa Hun İmparatorluğu hükümdarı Atilla’nın mirasçıları olarak niteleyen Meclis Başkanı Köver, Macarların, en Batı’daki Doğu halkı olduğunu ve hiçbir zaman Doğu’daki kardeş halkları unutmayacağını söyledi.

Köver, 2008 yılından beri düzenlenen kurultayın, sembolik bir mesajının bulunduğuna işaret ederek, ”Macarların gerçek kökenini öğrenmemesi veya yanlış bir şekilde öğrenmesi her zaman bazılarının çıkarınaydı.” diye konuştu.




Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest