GenelGüncel

Tataristan’ın başkenti Kazan’daki bir okulda silahlı saldırı düzenlendi!

Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’daki bir okula silahlı saldırı düzenlendi. Olayda öğrenciler dahil 13 kişi hayatını kaybetti, 30’dan fazla kişi de yaralandı. Saldırının faili 19 yaşındaki saldırgan gözaltına alındı.

Tataristan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, silahlı saldırı sonrasında 18 çocuk hastanelere sevk edildi, 6’sı yoğun bakımda bulunuyor. Okuldan tahliye edilen öğrencilere tıbbi ve psikolojik yardım sağlanıyor.

Yakalanan saldırganın gözaltı esnasında iken “Tanrı olarak doğdum ve 2 ay önce bunun farkına vardım. Sonra içimden bir canavar çıktı ve herkesten nefret etmeye başladım.” sözlerini sarf ettiği video sosyal medyada yer aldı.

Okula yapılan silahlı saldırıda öğrencilerin hayatını kaybetmesi nedeniyle Tataristan’da 12 Mayıs’ta yas günü ilan edildi. Tataristan genelinde cumhurbaşkanlığı kararıyla 12 Mayıs’ta bütün okullar tatil edildi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest