GenelGüncel

TATARİSTAN’DA 60 BİN TATAR BAYRAĞI DAĞITILDI

Tataristan’da Bağımsızlık ilanının 29 yıllık jübilesini yaptılar. 1990 yılının 30 Ağustos gününde Cumhuriyetimizin Yukarı Şurası Tataristan’ın Bağımsızlığının ilanını kabul etti. Perestroyka devrinde Tatar milli hareketi gayretiyle, halkımız 50 binlerle meydanlara çıktı, değişimler talep etti. Sokaklara çıkan Tatar halkı talebine karşı duramadıklarından, sadece Tatar’ın öne çıkan sürekli güçlerinin taleplerine boyun eğip o mühim belgeyi kabul ettiler. Evet, o vakitten tam 29 yıl geçip de gitti, Bağımsızlık İlanını masa altında gizlediler, unuttular (daha doğrusu unutturdular), bazı arkadaşlar kendi keyfini düşünüp, ceplerini kalınlaştırdılar, bununla birlikte halkın geniş kitleleri önünde bağımsızlık sözünü kötülediler. E Bağımsızlık Bayramı’nı utanarak “Şehir Günü” veya çok nadir durumda “Cumhuriyet Günü” diye adlandırmaya başladılar. Bağımsızlık ilanı bugün pratikte önemini yitirse de, o yürekte ümit hisleri yaşatıyor. Ne kadar geri çekilsek de, milletimizin gerektiğinde uyanabileceği ve zamanı geldiğinde haklarını tekrar geri alabileceği konusunda hiç şüphem yok.
Bayramın esas anlamını halka hatırlatıp, Bayram coşkusunu uyandırmak için bugün “Azatlık” Tatar Gençleri Birliği Tataristan başkenti Kazan’ın merkez caddelerinde ve Tataristan’ın başka 8 şehrinde 60 bin tane Tataristan bayrakçıklar dağıttı, insanlara bayramın hak asılın anlattı. İnsanar, ayrıca çocuklar bayraklarımızı çok sevdi, daha iyi kabul etti ve milleti ile çok gurur duydu!

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest