Genel

Tatar Kültürünün Araştırılması Üzerine Yayımlanan Üç Ciltli Çalışmanın Tanıtımı Yapıldı

Tataristan Cumhuriyeti Milli Müzesi’nde “Miras. Tataristan-Kırım. Bulgar Şehri ve 1923-1929 Yıllarında Tataristan ve Kırım’da Tatar Kültürünün Araştırılması” adlı bilimsel monografinin tanıtımı yapıldı.

Üç ciltli çalışma, A. H. Halikov Tataristan Cumhuriyeti Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü tarafından hazırlandı. Tanıtım törenine ülkenin kültür ve eğitim kurum ve kuruluşları mensupları iştirak ettiler. Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’un destekleriyle yayımlanan eserle birlikte Tatar halkının İdil Bulgar Hanlığı (X-XIII yy.), Altın Orda Devleti (XIII-XVII yy.) ve eski Tatar devletleri (XVI-XVII yy.) dönemlerini kapsayan kültürel miraslarına ilişkin bilimsel keşif kaynakları ilk defa bilim çevresine sunulmuş bulunmaktadır.

Değerli çalışmayı Arkeoloji Enstitüsü Müdürü, Bilimler Akademisi Muhabir Üyesi Ayrat Sitdikov ve Arkeoloji Enstitüsü Bilim Sekreteri, tarih uzmanı Sergey Boçarov tanıttı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest