GenelGüncel

SOYKIRIMIN BİR BAŞKA ŞEKLİ OLAN SİNDİRME POLİTİKALARI “ERVİN İBRAGİMOV”

Bir gün yağmur yağdığı zaman, başınızı gökyüzüne doğru çevirip bir bakın…..!
Yüzünüze düşen o minicik damlaların üzerinde, okyanuslardaki serin dalgalar, çöllerdeki serin dalgaların, çöllerdeki kum fırtınalara, yanardağlardan püsküren volkanik tozların izlerine rastlarsınız…!
O damlaları dikkatlice incelediğimizde bu izlerin gerçek sahipleri olan Kırım Tatar Türklerinin bağımsızlık ateşi ile yanan genç aktivistlerini görürsünüz…! En başta şehit Fahri Mustafayeva, olmak üzere farelerin çirit attığı karanlık ve nemli Rus zindanlarına atılan Muslim Aliyev, Neriman Mehmedemimov, Emin Bekirov, Teymur Abdullayev, Uzeir Abdullayev, Rüstem İsmailov, Ayder Saledinon, Emil Cemadenov olmak üzere ve diğerleri bu güne Rusların baskılarına korku duvarını aşarak Kırım Tatar Türkleri yüreklerinde sakladıkları son damla gözyaşlarını kıyamadıkları Kırım için vermişler ve vermeye devam edeceklerdir….! 
25 Mayıs 2016 tarihinin sabahında Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın tarihi Bahçesaray’da evinin yakınlarında arabasının kapıları açık bulunan, başına gelenler meçhul soru işaretleriyle dolu olan Dünya Kırım Tatar kongresi yönetim kurulu üyesi Ervin İbragimov’un 3 senedir akıbetini gökyüzünde hüzünle kırpışan yıldızların ışığında ailesi merak etmektedir..! 
Milleti için düşünmeden canını verebilecek bu insanlarımız aynen Ervin İbragimov’ da olduğu gibi çeşitli şekillerde yeri geldiğinde takip edilerek, yeri geldiğinde evleri kontrol edilmek suretiyle kontrol edilmekteydiler…! 
Bu insanlarımızın hemen hemen hepsinin ruh sağlıkları ile beden sağlıkların mükemmel oluşları dikkati çeken ortak noktaları olması, Kırım’da yaşamakta olan Kırım Tatar Türklerini sindirme politikalarının en önemli parçalarının biri olduğu apaçık görülmektedir…! 
Vatan Kırım’da Kırım Tatar Türklerine çeşitli bahaneler üretilerek yapılan bu sindirme hareketi kesinlikle devam edeceğini ben şahsım adına üzülerek sanmaktayım….!

Münir BALICA

Pin It on Pinterest