GenelGüncelTürk Dünyası

SARIKAMIŞ; YARIM KALAN SELÇUKLU HAYALİ

SARIKAMIŞ; YARIM KALAN SELÇUKLU HAYALİ

Sarıkamış Harekâtı, Anadolu ve Güney Kafkasya hatta Güney Azerbaycan Türkleri için sonsuza kadar sürecek derinden bir iç geçirmedir.

   Sarıkamış’ta başarılı olunsaydı, yeni bir Selçuklu Devletimiz olacaktı. Ama olmadı… Daha da kötüsü bu harekât dincisinden, liberaline; sosyalistinden, etnik özürlüsüne varıncaya değin her kesimin telkin (propaganda) malzemesi oldu.

   Yemen’de şehit olan -kimi kaynaklarda 300 bin, kimi kaynaklarda 500 bin- Mehmetçikler ise hiç sorgulanmadı bu ülkede. Sarıkamış’ta 27 bin; bilemediniz 30 bin vatan evladının donarak şehit olmasını ise temcit pilavı gibi ısıtıp durdular. Şehitlerin ruhları incinmiş, incinmemiş kimin umurunda. Kaldı ki, donarak şehit olan Mehmetçiklerin sayısı oldukça abartılıdır. Öyle ki, şehit sayısı üç katından fazla şişirilmiştir.

 Sözde “büyük Ermenistan” hayali ile kuduran Hınçak ve Taşnak adlı katiller sürüsünün yol açtığı katliam, tecavüz, yağma diye giden Ermeni vahşeti ile yüz yüze kalan Azerbaycan’ın ve hatta “Bizi de kurtarın!” diyen Dağıstan’ın imdadına yetişmek isteyen Enver Paşa’ya; Türk Birliği fikrine düşman o kadar çok şer odağı var ki! Ve bir o kadar da kanı bozuk vatan haini! Okuyup-araştırmayan; daha da kötüsü her duyduğuna inanan sürü sürü koyunlar da cabası!

   Noktayı, Atatürk’ün 1930’da söylediği bir sözle koyalım: “Türk çocuğu, artık Arap çölleri için kanını dökmeyecektir!”

Aziz Dolu Atabey
https://azizdolu.wordpress.com/

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest