GenelGüncelKültür Sanat

Saki şehrinin okul lisesinde “Kırım Tatarlarının örf ve adetleri” dersi verildi

5. sınıf öğrencileri Kırım Tatarcası eğitim dili MBOU “Lyceum School” ile Saki şehrinde hazırlayıp “İsimlendirme” etkinliğini gerçekleştirdi. Yeni doğmuş bir çocuğa kişisel bir isim vermenin dini ayini, Kırım Tatar halkının geleneklerinin ayrılmaz bir parçasıdır.

Etkinliğe konuk olarak, okul-lise liderliği, Saki Mesfer Settarov kentindeki Yany Jami camisinin imamını davet etti. Etkinliğe Kırım Tatarca eğitim dili ile 1-2. sınıf öğrencileri de katıldı.

“Bu etkinliğin amacı, öğretmenlere ve çocuklara Kırım Tatar gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü göstermektir. Bu ritüel sadece dini bir tören değil, aynı zamanda ulusal bir gelenek, bir aile tatili ve kutlamasıdır. “dedi.

Yanyi Jami camisinin imamı da bu tür etkinliklerin öğretim yılı boyunca lise okulunda periyodik olarak yapıldığını, ancak şu anda pandemi nedeniyle etkinlik sayısının sınırlı olduğunu söyledi.

Kırım Tatarlarının örf ve adetleri
Kırım Tatarlarının örf ve adetleri

Kırım DUM Merkezi İdari Departmanı basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest