GenelGüncelKırım TarihiKültür SanatTürk Dünyası

RUSYA KIRIM TATARLARINI ZORLA ASKERE ALIYOR

RUSYA KIRIM TATARLARINI ZORLA ASKERE ALIYOR

Donbas’taki harekâtta yalnızca sözleşmeli profesyonel askerlerin hizmet verdiğini kaydeden Putin, “Ülkemizi, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini korumak, vatandaşlarımızı ve özgürleştirilmiş bölgelerdeki insanları korumak için Rusya Savunma Bakanlığı ve Rusya Genelkurmay Başkanlığının kısmi seferberlik ilan edilmesine yönelik tekliflerini desteklemek gerektiğini düşünüyorum. İlgili kararnameyi imzaladım.” dedi.

Putin, seferberlik için yalnızca belirli tecrübedeki vatandaşların askeri hizmet için çağrılacağını ifade ederek, “Sadece yedek asker statüsünde ve özellikle orduda hizmet etmiş, belirli bir askeri kaydı ve ilgili tecrübesi olan vatandaşlar askere çağrılacak. Askeri hizmet için çağrılanlar, özel askeri operasyon deneyimi doğrultusunda ilave askeri eğitim alacaklar.” diye konuştu.

Seferberlik ilanından sonra Rusya işgal ettiği Kırımda Kırım Tatarlarınında askerlik işlemlerine başladı.

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada ‘Rusya ile Ukrayna arasında devam eden kirli savaşta en çok zararı Kırım Tatar Halkı çekmektedir.

Kırımda Kırım Tatarlarının evleri FSB Tarafından basılarak Erkeklerin askerlik kayıtları yapılmaktadır.

Hiçbir insan haklarından yararlanamayan Kırım Tatarlarının askere alınmalarını şiddetle protesto ediyorum.

Kırım tatar halkının bir kısmı Ukrayna cephesinde diğer bir kısmı da Rusya tarafında cephesinde savaştırılıp bir halk yok edilmek istenmektedir.

Kırım Tatarları bu kirli savaşta taraf değildir.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest