Genel

Qırımda Yedi Quyu rayonı ve Keriç şeeriniñ imamı Rustem Memetov ile vedalaştılar

Rustem Memetov ağır hastalıq keçirdi. 61 yaşında edi.

Biz onı imanlı ve dindar insan olaraq bile edik. O, Qırımda İslâm dinini ğayrıdan tiklemek ve pekitmek içün qollarından kelgenini yapa edi, tek faal diniy erbap degil de, çoq faal cemaat erbabı edi.

“Rustem Memetovnıñ aramızdan ayırılağanı – bizim içün çoq büyük ğayıptır. 25 yıldan ziyade, o, dinimizniñ ğayrıdan tiklenilmesi içün çalışıp, Müftiligimizge büyük destek köstere edi.

Rustem ağanıñ qorantası ve yaqınlarına teren taziyelerimizni bildiremiz. Yaqın insannı coymaq – bir imtiandır, Allah ondan sabır ile keçmege yardım etsin. Biz keder içindemiz. Allahtan, merhametlik ve Rustem ağamıznıñ ruhunı ebediylikte cennet bağçalarınen taqdirlemek tileymiz, dua etemiz. Amin”.

Epimiz Allahtan keldik ve Oña qaytarılacaqmız!

Qırım Müftisi hacı Emirali Ablayev ve Qırım müsulmanları Diniy İdaresi, Yedi Quyu rayonı ve Keriç şeeriniñ imamı Rustem Memetovnıñ qorantasına ve yaqınlarına, onıñ faniy dünyanı terk etkeni sebebinden teren taziye bildire.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest