GenelGüncel

PKK Ermenistan’a desteğe gitti!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, çok sayıda Ermeni asıllı PKK’lı teröristin Karabağ’a gittiğini açıkladı.

Twitter’da da Suriye’den Ermeni paralı askerlerin başkent Erivan’a doğru yola çıktığı görüntüler paylaşıldı.

Yıllardır gerilimin yüksek olduğu Azerbaycan-Ermenistan hattında dün korkulan oldu…

Azerbaycan’a karşı sabah saatlerinde Ermenistan’dan başlayan saldırı kısa sürede alevlendi.

Azerbaycan’ın karşılık verdiği ve uluslararası kamuoyunun korkuyla izlediği olaylar devam ediyor.

Sivillerin yaşadığı köylere yönelik düzenlenen saldırılar nedeniyle masum insanların hayatını kaybetmesinin ardından Azerbaycan ordusu, Türk SİHA’larını havalandırarak, işgalci Ermenileri köşeye sıkıştırdı.

Habertürk’ten Çetiner Çetin de, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Dairesi Başkanı Hikmet Hacıyev ile bir araya geldi.

Hacıyev gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, bölgedeki çatışmaların devam ettiği ve Ermeni güçlerinin sivilleri silahlandırarak bölgeye getirdiği bilgisini paylaştı.

Hacıyev Habertürk’e yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın istihbarat başkanı ve Ermenistan’ın Bağdat Büyükelçisi’nin yakın tarihte 3 kere Bağdat’ta terör örgütü PKK ile görüşmeler yaptığını ve PKK ile yapılan görüşmeler neticesinde ciddi sayıda PKK’lı teröristlerin Karabağ’da getirildiğini söyledi.

Kaynak Ajans haber

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest