GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

Özbekistan’da ana tilini qullanmağa çağırala

Özbekistan’da ana diline destek kampanyası. Özbekistanda içtimai yerlerde ve nakliyede Özbek diline desteklegen yazılar yerleştirildi.Özbek sözlerini qarşısında doğruluq işaretini qoyuq aynı rus kelimeler qarşısında ise qırmızı çizgiler qoyup milletni öz Vatanında daha serbest ana tilini qullanmağa çağırğanlar.

Qayd etmege kerek ki internette bu haber rus halqı tarafından büyük tepki çekti.”Tamam rus dilini unutuq ahmaqlasınlar. Ahmaq insan daha qolay yönetilir” ve “O zaman rusyadan mahallelerine def olup kets’nler” kibi tefsirler (yorumlar) körmege mumkun oldu. Sovet keçmişinden has olğan Türk dinyasına kettikçe döngen Özbekistan halqı bu hareketle öz doğal haqqını savunmaqta başqa tepki korecegini beklenir miydi aceba.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest