Genel

O BİR EFSANE ,O BİR KAHRAMAN

Millî hareket iştirakçisi,arıçıq ama pek küçlü ruhlu qadın Veciye Kaşka .
Zor hayat keçirgen, Vatandan üç defa sürüngen,ama kene qatqan,evlat acisini yaşağan ama hep tik turğan Veciye hanım her zaman halqının yanında oldu .Millet oğrunda her zaman ög sıralarda oldu.

Serbestlik asla alınamayacaq şeydir dep aytalar. Qırımtatar halqı her zaman ne basqalarnın serbestligini ezdi,ne asla öz özgürlügünü ezdirdi. Bugün milletimiz içün büyük ğayıp yaşandı. Millî hareket veteranı Veciye Kaşka son nefes verdi. Zor hayat keçirgen ama kene de hayal tolu bu efsanevî qadın bu künlerge qadar “Ana toprağını,taşını,otunu” hasreti ve sevgi ile yaşadı.Mizah tolu,ateş yürekli Veciye tize en coq hayal etken şeyi “cemaat menden razı olsun”.

Nurlar içinde yat Qırım ruhlu Veciye Kaşka. Milletin işini devam etecek. Biz de asla teslim olmamız, yaşatacaqmız Vatanımıznı, kimligimizni.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest