GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

Nazım Ahmetli’nin Gökyüzünün Adamı kitabı yayınlandı

Sovyetler Birliği’nin en önemli edebiyat enstitülerindenolan Moskava’daki Maksim Gorki Edebiyat Enstitüsü’nü bitirenve 1970’li yıllardan beri şiirleri Sovyetler Birliği’ndeki gazeteve dergilerinde yer alan Nazim Ahmetli, günümüz Azerbaycan edebiyatında da kendisine ait üslubu ve estetiği ile dikkati

çeken usta bir şairdir. Onun şiirleri başta, Rusça, Almanca,Japonca olmak üzere dünyanın çeşitli dillerine çevrilmiş ve ilgi ile karşılanmıştır. 2021 yılında Almancaya çevirerek Berlin’de yayınladığımız “Uzaktaki sevgilim Deniz” şiir kitabı Alman okuyucuları tarafından da sevilerek okunmuştur.

Nazım Ahmetli’nin sadece bazı harfleri ve kelimeleri değiştirilerek Türk okuyucusuna sunulan bu kitabında bizim aşk ve tasavvuf edebiyatında örneklerini gördüğümüz şiirlerinen akıcı ve akılda kalanlarını okumuş olacağız. Kendine özgü rengi ve duygusu olan bu şiirlerden mısraların aynen Yunus Emre ve Karacoğlan şiirleri gibi hafızalarda kalacağına ve dilden dile söyleneceğine inanıyorum.

Orhan ARAS

Gökyüzünün Adamı
Gökyüzünün Adamı

Eser Adı:                   Gökyüzünün Adamı

Alt Başlık:     

Yazar Adı:                 Nazim AHMETLİ

Yayınevi:                   Korkut Yayınları

Türü:                          Şiir Kitabı

Basım Tarihi:            Haziran 2022

Baskı Sayısı:             1. Baskı

Sayfa Sayısı:             80 Sayfa

Boyutu:                     13,5 x 21 cm.

Kağıt Cinsi:               60 gr. Enzo

Barkod No:               9786057155153

Yayın Dili:                  Türkçe

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest