GenelGüncel

Mustafa Sarıkamış; Tek Hayalim Hür ve Müstakil Kırım’ı Görmek

23 yıldır aralıksız Kırım derneklerinin başkanlığını yapan şuanda da Dünya Kırım Tatar Derneği başkanlığını yürüten Mustafa Sarıkamış’ın tek hayali Hür ve Müstakil Kırım.

Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam ve Seydişehir’de Gazeteci Fatih Atalay’ın Kırım ile ilgili sorularını cevaplayan Mustafa Sarıkamış şu açıklamalarda bulundu

 23 Yıl  önce  Seydişehir Kırım  Türkleri  dayanışma  derneği Seydişehir şubesini  kuran Mustafa  Sarıkamış 2016 yılından buyana Türkiye Dünya Kırım derneği  başkanlığını yürütüyor.

Aynı zamanda Dünya’da tek Kırım’ın (tatarca) Kıpçak dilinde yayınlanan Kırım’ın sesi gazetesini çıkaran Başkan Sarıkamış; ’Tercüman adında İsmail  Bey  Gaspıralı’nın çıkarmış  olduğu  gazeteden 74 yıl sonra 2016 yılından  buyana Dünya Kırım Tatar derneği  olarak Kırım’ın Sesi  gazetesini  çıkarıyoruz.Yine  dernek  olarak 2015 yılında 6 bin Kuran’ı  kerimi Türkiye’den Kırım’ın Başkenti Bahçesaray’a göndererek oradaki  kardeşlerimize  ulaştırdık Kırım’da ramazan  aylarında 9 ayrı  bölgede iftar yemekleri verdik. Geçtiğimiz Kurban bayramında dernek olarak 105 kurban kestik. Türkiye’de faaliyet  gösteren  54 Dünya Kırım tatar derneği  var. Bu  dernekler içinde Dünya  Kırım derneği olarak Kırım  Müftüsü ile  ve Kırım ile direk  ilişki kuran  tek derneğiz.

dünya kırım tatar derneği – mustafa sarıkamış

Ömrüm oldukça da Öz vatanımız Kırım için çalışmaya ben ve arkadaşlarım devam edecek. Bizim için üç  öge  var. Millet, Vatan ve Kırım. Tek hayalim Hür ve Müstakil Kırım’ı görmek.’’dedi.

mustafa sarkamış - dünya kırm tatar derneği
mustafa sarıkamış – dünya kırım tatar derneği

fotoğraf : Fatih Atalay

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest