GenelGüncel

Muqaddes Ramazan ayında bölünüvge yol bermeyik

Ramazan ayı ve orazanıñ arfesinde Qırımda qanundan tış faaliyet köstergen diniy strukturalar ve fırqalar, Ramazan ayınıñ başlanuvı aqqında yañlış malümatnı darqata. Bu ise Qırımnıñ musulman ümmeti arasında sahte bölünüvler yapıla. Qırım Müftiligi müsulmanlarnı, internette ve açıq menbalarda olğan Ramazan ayınıñ başlanuvı ve soñu, bayram künü aqqındaki  doğru malümattan faydalanmağa çağıra.

Bu sene Ramazan ayı mayıs 6 künü başlana. Qırım müsulmanları diniy idaresi fitir sadaqasını eñ az 230 ruble miqdarında belgiledi. Orazanıñ soñunda Oraza bayramı qayd etilecek. Bayramnıñ birinci künü – iyünniñ 4, bayram üç kün devam etecek. İyün 4 künü Qırımnıñ bütün camilerinde bayram namazı saba saat 06:00 qılınacaq.

Ramazan ayında suhur ve iftar vaqıtları, namaz vaqıtları Qırım Müftiliginiñ resmiy saytında, “Hidayet” gazetasında ve Qırım camilerinde mevcut.

QMDİ MDT matbuat hızmetiс

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest