GenelGüncel

Mehmet Akif Albayrak 6 Haziran 2007 tarihinde vefat etti

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Türkiye Yazarlar Birliği, Türk Ocakları ve Türk Dünyası Genç Yazarlar Birliği üyeliklerinin dışında, Türkiye-Ukrayna Dostluk ve Yardımlaşma Derneği ile Kırım Vakfı’nın kurucu üyeleri arasında yer aldı. Kırım Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, Türk Ocakları Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ile Türk Dünyası Kültür ve Sanat Derneği Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Türkiye ve çevresindeki ülkelerin yanı sıra, özellikle Türk Dünyası ile ilgili çeşitli araştırma ve proje çalışmalarına katıldı. Ankara’da ikamet ederken 6 Haziran 2007 tarihide, tedavi gördüğü Ankara Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’nde vefat etti. Cenazesi Trabzon’a götürülerek 7 Haziran 2007 günü İskenderpaşa Câmii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı ardından, Bostancı Aile Kabristanı’nda toprağa verildi.

MEHMET AKİF ALBAYRAK KİMDİR?

1969 yılında Trabzon’da doğan Mehmet Akif Albayrak, ilk ve orta öğrenimini Trabzon’da tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden mezun oldu.

Çeşitli gazete ve dergilerde Türk Dünyası’na yönelik makale ve yazı dizileri yayımlanan Albayrak, Kırım Vakfı, Türkiye Yazarlar Birliği, Türk Dünyası Genç Yazarlar Birliği ve Türk Dünyası Kültür ve Sanat Derneği’nde görevler üstlendi. Amatör olarak fotoğrafçılıkla da ilgilenen Albayrak’ın 2004 yılında, Kırım’ı anlatan ”Yeşil Ada Kırım” adlı bir kitabı bulunuyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest