GenelGüncel

KUMBARADA BİRİKEN İYİLİK, KIRIM’DA KUR’AN-I KERİM OLDU

Mustafa Balkan

• Kırım’a daha önce 6 bin adet Kur’an-ı Kerim gönderen Dünya Kırım Tatar Derneği, Seydişehir’de Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nun başlattığı “Kumbaramdaki iyilik Kırım’da Kur’an Olsun” projesi kapsamında engelli öğrencilerin bağışlarıyla toplanan paralarla 2 bin adet Kur’an-ı Kerim, Seydişehir Müftülüğü vasıtasıyla Kırım’a gönderilecek.

mustafa balkan
mustafa balkan

• Seydişehir Müftüsü Âdem Bebek, Kırım’a iyilik yapan engelli çocuklara “Bizler sizi çok seviyoruz. Siz güzel kalpli, güzel düşünceli insanlarsınız. Allah sizden razı olsun.” diye teşekkür etti. Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış da; “Kırım bin 500 yıldır Türk yurdudur. İslamiyet’i kabul eden ilk Türk topluluklarından birisidir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Seydişehir Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nun Kırım Tatarları için başlattığı “Kumbaramdaki iyilik Kırım’da Kur’an Olsun” projesi kapsamında öğrencilerin bağış yaptığı kumbara açıldı. Toplanan bağışları, İlçe Müftüsü Âdem Bebek’e teslim etmek üzere okulda program düzenlendi. Tatar Türklerinin yaşadıklarına dair kısa kesitler halinde sunumların da yapıldığı programa; İlçe Müftüsü Âdem Bebek, Seydişehir İş Bankası Müdürü Serkan Çavuşoğlu, öğretmen, öğrenci ve veliler de katıldı.

Kırımda yaşayan Tatar Türkleri için Kur’an-ı Kerim alabilmek adına Özel Eğitim İş Uygulama Okulu, Seydişehir İş Bankası sponsorluğunda okullarına kumbara koyarak öğrencilerden bir ay boyunca bağış topladı. Düzenlenen program ile toplanan bağışlar İlçe Müftüsü Âdem Bebek’e teslim edildi.

Programda konuşma yapan İlçe Müftüsü Âdem Bebek; “Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış Müftülükte ziyaretime geldi. Ziyaretinde Kırım’da Kur’an-ı Kerim’e ihtiyaç olduğunu, daha önce 6 bin Kur’an-ı Kerim gönderildiğini yine bizden desteklerini beklediklerini söyledi. Bizde Müftülük olarak seve seve yardımcı olmak istedik. Toplanan Kur’an-ı Kerimler buradan Kırım Müftülüğüne gönderilerek ihtiyacı olanlara ulaştırılacak.” şeklinde konuştu.

SEYDİŞEHİR’DEN KIRIM’A 2 BİN ADET KUR’AN-I KERİM
Kırım’a destek olmak için her zaman ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Müftü Bebek; “Kırım Türkiye’nin dışında zor durumdaki bizim soydaş ve dildaşlarımızdır. Bu projeyi duyan Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğretmenimiz Yücel Arslan geldi ve kampanyada yer alarak destek olmak istediklerini söyledi. Hemen bir proje oluşturuldu ve “Kumbaramdaki İyilik Kırım’da Kur’an Olsun” adı verildi. Proje kapsamında İş Bankası sponsorluğunda okula bırakılan kumbaralara bir ay boyunca öğrencilerimiz ve velilerimiz bağışta bulundular. Biriken miktar bugün takdim edildi. Bizde biriken miktar ve okulda biriken bağış ile birlikte Kırım’a bin adet Kur-anı Kerim gönderilecek. Bir hayırseverimizde bin adet bağışta bulunacak. Toplamda Seydişehir’den Kırım’a 2 bin adet Kur’an-ı Kerim gönderilmiş olacak. Dernek Başkanı Mustafa Bey’e, Okul Müdürümüze, öğretmenlerimize, velilere, İş Bankası Müdürümüze ve basın mensuplarımıza ilgilerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Son olarak bağışta bulunan öğrencilere de hitap eden Müftü Âdem Bebek; “Sevgili çocuklar bizler sizi çok seviyoruz. Siz güzel kalpli, güzel düşünceli insanlarsınız. Allah sizden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

“SOYDAŞ VE DİNDAŞLARIMIZ UNUTULMAYACAK”
Kırım’ın Osmanlı’nın elinden çıktıktan sonra zulümden başka bir şey görmediğini belirten Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış; “Kırım bin 500 yıldır Türk yurdudur. İslamiyet’i kabul eden ilk Türk topluluklarından birisidir. Kırım 1783 yılına kadar Osmanlı’nın elindeydi. Elinden çıktıktan sonra İslam âlemi rahat görmedi. İşkence ve zulümden başka bir şey görmediler. Çok şükür ülkemiz son dönemlerde bu konuya daha duyarlı. Sizlerin de desteği ile inşallah soy ve din kardeşlerimiz unutulmayacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Program sonunda Dünya Kırım Tatar Derneği tarafından Müftü Adem Bebek, Okul Müdürü Cafer Akın ve Öğretmen Yücel Arslan’a Şeref Yarlığı takdim edildi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest