Kültür Sanat

Kosovalı Yerli Üreticiye TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle  Kosova ve Arnavutluk’ta faaliyet gösteren kadın dernekleri ve yerel üreticilerin ürettikleri yöresel ürünlerin pazarlanmasını desteklemek amacıyla Priştine’de kurulan geleneksel ve doğal ürünler fuarı açıldı.  

Kosova, Arnavutluk ve Karadağ’dan 62 dernek ve 20 üreticinin katıldığı fuarda halı, kilim, ahşap oyma ürünler, elbise, bujiteri malzemeleri gibi el emeği yöresel desenlerin ve renklerin yanında; doğal üretim sebze, meyve, bal ve gıda ürünleri sergilendi. Derneklerin ürünlerinin tanıtım ve satışının kolaylaştırılması amaçlanan fuarda TİKA’nın desteğiyle birçok üretici ilk kez ürünlerini sergiledi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest