GenelGüncelKültür Sanat

KIRIM’LI TATAR KARDEŞLERİMİZE SEYDİŞEHİR’DEN KUR’AN-I KERİM HEDİYESİ

Seydişehir Müftüsü Sayın Adem Bebek yaptığı açıklamada ‘’Kıymetli, Dünya Kırım Tatarları Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış Beyefendi’nin Müftülüğümü ziyareti esnasında, Kırım’dan sürgün edilmiş kardeşlerimizin yaşadıkları ıstırapları konuşurken halen Kırım’da yaşayan Müslüman Tatar kardeşlerimizin durumu hakkında da bilgi aldık.
Mustafa Bey’in Kırımda yaşayan kardeşlerimizin Kur’an-ı Kerim’e ihtiyacı olduğunu belirtmesi üzerine İlçe Müftülüğü olarak Kur’an-ı Kerim temin edip, Kırım Müftülüğü nezaretinde Kur’an okumasını öğrenen ancak Kur’an’a ihtiyacı olan kardeşlerimize ulaştırılması için Müftülük personelimizle bir kampanya başlatarak, Kur’an-ı Kerim’in Türkiye Diyanet Vakfı marifetiyle basımını yaptırıp Kırım Müftülüğümüze ulaştırılması çalışması başlattık.
İlçemizde, engelli kardeşlerimizin eğitim ve rehabilitasyonunu gerçekleştiren Seydişehir Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Cafer Akın ve Proje Uygulama Öğretmeni Yücel Aslan Müftülüğüme gelerek öğrencileri ile birlikte bu çalışmaya destek vermek istediklerini ve bunu bir proje uygulaması olarak gerçekleştireceklerini belirttiler. “Kumbaramdaki İyilik Kırım’da Kur’an Olsun” ismini koydukları projeyi Müftülüğümüzle imzalanan protokol çerçevesinde tamamladılar.
Hem Müftülüğümüzün kampanyasında biriken meblağın hem de Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun idareci, öğretmen ve çalışanlarının katkıları ve gönlü güzel öğrencilerinin kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarının Kırım’daki kardeşleri için Kur’an-ı Kerim’e dönüşmesini sağlayacak cömertlikleri neticesinde biriken paraları, 03 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştireceğimiz törenle tutanak düzenleyerek teslim alacak ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Kırım Müftülüğümüze ulaştıracağız inşâallah.
Kampanyaya maddi ve manevi emeği geçen Müftülük personelimize, destek veren vatandaşlarımıza ve Özel Eğitim Uygulama Okulu yönetici, öğretmen, çocuklarımıza böyle bir güzelliğe vesile olduğu için Dernek Başkanı Muhterem Mustafa Sarıkamış beyefendiye hususi teşekkür ederim.

adem bebek - seydişehir müftüsü
adem bebek – seydişehir müftüsü

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest