GenelGüncel

Kırım’da Oraza Bayramında Etkinlikler Düzenlenecek

Kırım’da, Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte, Oraza Bayramı boyunca etkinlikler düzenlenecek.

 Böylece, 5 Haziran günü saat 17: 00’de, Simferopol’deki Beloye-5 mikro bölgesinde camiinde şenlikli bir etkinlik başlayacak. Kültürel bir program ve ikramlar konukları beklemektedir.

6 Haziran’da Bahçesaray’da çocuklar için tatil yapılacak. Çocuklar çeşitli sınavlar bekliyor, “Kuresh” ile mücadele etmek için yarışmalar, tatlılar ve dondurmalar. Etkinlik 13: 00’da Orta camide başlayacak.

Aynı olay 6 Haziran ile birlikte camide de yapılacak. Kokkoz (Falcon) Bakhchsarai bölgesi. Çocuklar zengin bir program bekliyor.

8 Haziran’da Karadeniz köyünde bir tatil olacak “Hoş Keldin, Oraza Bayram”. Etkinliğin programı, çocukların yaratıcı ekiplerinin, mehendi atölyelerinin, sıva figürlerinin ve diğerlerinin resminin çıkarılması, kuresh ile mücadele, kol güreşi, animatörlerle oyunlar, trambolinler, karting ve midilli turlarının katılımıyla bir konser içeriyor. Etkinliğin konuklarını Plov ve tatlı ikramları bekliyor. Kutlama, stadyum bölgesinde sabah saat 10.00’da başlayacak.

Ayrıca, Simferopol’deki Oraza Bayram’ın ilk gününde Kırım Müslümanları Halk Derneği “Bullur”, engelli çocukları olan aileler için ve 6 Haziran’da s. Malosadovoye Bakhchsarai bölgesi. Etkinlik, “Farm Ishachok” eğlence kompleksinde gerçekleştirilecek.

CRO DUM Kırım basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest