GenelGüncel

Kırım Müftüsünün, Rafet Karanlık için başsağlığı mesajı

Kırım Müftüsü, Hacı Emirali Ablaev, Batı Avrupa’daki Kırım Tatar diasporası lideri Rafet Karanlık ailesine başsağlığı mesajı yayınladı.

Batı Avrupa’daki Kırım Tatar diasporasının en aktif eylemcilerinden biri olan Rafet Karanlık, 62 yaşında uzun ve ağır bir hastalıktan sonra 2 haziran 2019 günü vefat etti. 
Rafet Karanlık, yaşamının tamamını kendi halkına hizmet etmeye, diasporadaki Kırım Tatarlarının kültürünü ve sanatını koruyarak haklarını ve özgürlüklerini korumaya adamıştır.

“Rafet Karanlık, her zaman Kırım Tatar halkının sadık bir oğlu olarak kaldı. Yabancı bir ülkede bile olsa, nereden geldiğini, köklerinin nerede olduğunu hatırladı. Rafet Karanlık bizim için gerçek bir arkadaştı ve sadık bir ruh eşiydi. Desteği ve yardımı her zaman somuttu ve güç ve ilham verdi. Onu özleyeceğiz. Allah Rahmet Eylesin. ”

CRO DUM Kırım basın servisi

rafet karanlık
rafet karanlık

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest