GenelGüncel

Kırımda Kırım Tatarları Müftüsü ve Dünya Kırım Tatar Derneği yardım etkinliği düzenliyor

Ramazan’ın kutsal ayı boyunca Kırım Müslümanlarının Ruhsal İdaresi ile birlikte Dünya Kırım Tatarlar Derneği, muhtaç ve büyük ailelere gıda kolisi dağıtmak için bir hayır etkinliği düzenliyor. Bu eylemin bir parçası olarak şu anda 71 paket dağıtılmıştır; gelecekte Kırım Müftüsü bu eylemi Ramazan ayı sonuna kadar sürdürmeyi planlamaktadır.

Set şeker, pirinç, tereyağı, tahıllar, makarna, zeytun vb. İçerir. Sadaka gıda paketleri Razdolnensky, Pervomaisky ve Krasnoperekopsky bölgelerindeki fakir Kırım Tatar ailelerine ve kısmen Simferopol’da dağıtıldı. SAMK’ın gönüllüleri ve imamları, Belogorsk ve Kırım’ın diğer bölgelerindeki muhtaç ailelere ürünlerin teslimatı ve dağıtımı üzerinde aktif olarak çalışıyorlar.

Ayrıca sosyal aktivistlere, öğretmenlere, din öğretmenlerine ve diğerlerine yardım verildi. Kutsal Ramazan ayında her yıl hayır işleri düzenlenmektedir.

Ramazan ayı olan 2020’de Kırım Müslümanları viral hastalığın yayılmasıyla bağlantılı olarak izolasyon modunda geçiyor COVID-19. Aktivistler ve gönüllüler, gıda kolisi setlerinin hedefe ulaşmasını sağlıyor.

CRO DUM Kırım Basın Servisi

kırıma gıda yardımı
kırıma gıda yardımı
kirim-ramazan_yardim
kirim-ramazan_yardim
kirim-ramazan_yardim
kirim-ramazan_yardim

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest