GenelGüncel

KIRIM’DA ALİNA ZEYTULLAEVA’NIN TEKERLEKLİ SANDALYE SEVİNCİ

Dünya Kırım Tatar Derneği Vatan Kırım’da soydaşlarına sahip çıkmaya devam ediyor.

Dernek yönetim kurulu yaptıgı açıklamada Vatan Kırım ile sürekli diyaloğ halindeyiz. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Kurban ve İftar proğramlarını aksatmadan devam etmekteyiz. Bu sene Corana virüsten dolayı İftar veremedik yerine İftar kolileri dağıttık.

Kırım ile yapılan görüşmeler sonucunda Derneğimizden Kırımda engelliler için tekerlekli sandalye talebinde bulunuldu. Konuyu Gönül Gözü Derneği Genel Merkezi ile görüşmelerde bulunduk. Genel Başkan Devriş Ahmet Şahin’in gayretleri ile tekerlekli sandalyeleri temin ettik.

Kırımda ikamet eden Prof Dr. Remzi Devletov Tekerlekli sandalyelerin bir kısmını dağıttı. Kırım Tatar Alina Zeytullaeva Tekerlekli sandalyeye kavuşmanın mutluluğu yaşadı.

Kırımdaki kardeşlerimizin Tekerlekli Sandalyeye bindikleri andaki bütün mutluluk ve duaları katkıda bulunanlara gitsin.

Dünya Kırım Tatar Derneği Kırımdaki Engellilerin Türkiyeden gönderilen Tekerlekli sandalyelerle Kırımda gezinti yapmaları en büyük mutluluğumuzdur.

Kırıma gönderilen bu insanı yardıma maddi manevi katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest