GenelGüncelKırım TarihiKültür SanatTürk Dünyası

Kırım’da 380 yıllık camide ezan sesi yankılanması için Minare Gerek

Kırım’da 380 yıllık camide ezan sesi yankılanacak.Kırım’da 380 yıldır ayakta olan Büyük Özenbaş Camii, çeşme ve minare yapılması ve ezan sesinin yeniden semalara yükselmesi için yardımseverlerin yardımını bekliyor

Kırım’da bulunan 380 yıllık Büyük Özenbaş Camii, çeşme ve minare yapılması için destek bekliyor.

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış, 1640 yılında kurulan Kırım Büyük Özenbaş Camii’ne çeşme ve minare yapılması için mutabakat sağlandığını, bunun için destek beklediklerini söyledi.

Cami hakkında bilgi veren Sarıkamış, “Kırım’da 5 camiden 1 tanesi kaldı. Büyük Özenbaş

Kırım Büyük Özenbaş Camimiz Komsomol, Genç Komünistler Birliği, Leninist Genç Komünistler Birliği olarak kullanıldı.

380 yıllık Büyük Özenbaş Camii’nde abdest alabilmek ve Kırım Tatar halkının bu çeşmeden yararlanabilmesi için şadırvana ihtiyaç var. Ayrıca Kırım semalarında ezan sesi yankılanması için minareye ihtiyaç var. Dünya Kırım Tatar Derneği Kırım Müftülüğü, Kırım’da Büyük Özenbaş Camii’nin bütün işleri ile ilgilenen Ayder Mustafayev ve Kırım’daki çeşme ve sebillerin uzmanı Genel Koordinatörümüz Prof. Dr. Akdem Celilov ile görüşerek çeşme ve minare yapılması konusunda mutabakat sağlandı” dedi.

Yardımseverlere “Baki kalan bu kubbede, kıyamete kadar kalacak bir iz bırakalım mı?” diyen Sarıkamış, “1640 yılından beri ayakta durmaya çalışan bu camimizi el birliği ile Rabbimizin sedaları ile tekrar dolduralım mı? Öncelikle şadırvan ve minaresi, iç ve dış bakımları için yapılacak onarımına yardımlarınızı bekliyoruz”

ÖZENBAŞ CAMİSİ İÇİN ŞU ANA KADAR YAPILAN İŞLER

Mimarımız projeyi bitirdi. Projenin onaydan geçme süresi tamamlandı.
Alan, toprak, jeodezi araştırmaları. Ölçülerin çıkartması. Kırım Devlet Arşivinde Köye ve bu binaya (Camiye) ait bilgi toplama.
Müftülükte gereken izin ve belge alma. Minare proje çizimi (Jeodezi ve seismik olanaklarını araştırma). işlemleri tamamlandı.

kırım büyük özenbaş camimiz
kırım büyük özenbaş camimiz
yardımlarınız için şevket-öndüç
yardımlarınız için şevket-öndüç

Yurtdışından Yardım için

https://www.paypal.com/pools/c/8xeRNiB5GS?fbclid=IwAR2XkD15PBHgX_H_kNJM1Dq22p6kcVFXKQoMbYTnHktZnSsaa0ASHOwxKnM

KIRIMDA EZAN SESİ KOMİTESİ

Mustafa Sarıkamış

Şevket Öndüç

İsmail Hakkı Temizkök

Avrupa : Mehmet Akyel

Dünya Kırım Tatar Derneği

Genel Koordinatör : Prof. Dr. Aktem Celilov

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest