Kırım TarihiTürk Dünyası

Kırım’da 1938 Yılında Kurşuna Dizilen Aydınlar

7 Nisan 1938 tarihinde, Kırım Türklerinin pek çok aydın ve ileri gelenleri, işgalci komünist moskof katil sürüsü tarafından kurşuna dizilerek şehit edildiler. Bu cinayetler ve zulümlerden sadece Kırım değil, İdil-Ural, Sibirya, Türkistan ve Kafkasya’da yaşayan tüm Türk İlleride, fazlasıyla paylarını almışlardır.

İşkenceler, katliamlar, soykırımlar, sürgünler vb. akla hayale sığmayacak zulümler ile kalleşlikler, insanlığın tortusu olan sefil moskoflar ile komünist haşaratların tarihe geçmiş olan Türklüğe karşı işledikleri asla affedilemeyecek olan suçlarıdır.

Lenin, Stalin adlı komünist haydut çete başlarının döküntüleri, tarihte Türk İllerinde işlemiş oldukları iğrenç suçlara; bugünde hala devam etmektedir.

Kadim Türk Yurdu Kırım, moskof sürülerinin çizmesi ve zulmü altındadır.

Kızıl Moskof cinayet şebekelerinin; Kırım ve tüm Türk illerinde katlettiği tüm şehit soydaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Kurşuna dizilenlerin sayısı kesin olarak bilinmemekle birlikte,şehit edilenler arasında; Yakub Ablamitov, Yakub Azizov, Hasan Sabri Ayvazov, Osman Akçoraklı, Ramazan Aleksandroviç, Ali Asanov, Yahya Bayraşevski, Hüseyin Badaninski, Zafer Gafarov, Kerim Cemaledinov, İbraim İsmailov, Abdulla Latifzade, Fevzi Musaniyev, Yakub Musanif, Mamut Nedim, İlyas Tarhan, Server Turupçu, Seyit-Celil Hattatov , Bilal Çagar, Bekir Sıtkı Çobanzade

Aziz ruhları şad, mekanları cennet olsun.

UNUTMAK TÜKENMEKTİR!

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

3 thoughts on “Kırım’da 1938 Yılında Kurşuna Dizilen Aydınlar

Yorumlar kapatıldı.

Pin It on Pinterest