GenelGüncel

Kırım Tatar Milli Meclisi Kırım’da Rusya’nın baskıları artıyor

Deniz Berktay, Kiev, (DHA)

Rusya’nın, beş yıl önce ele geçirdiği Ukrayna’nın Kırım Yarımadası’nda, Kırım Tatarlarına yönelik baskıları arttırdığı bildiriliyor.
Kırım Tatarlarının temsili organı niteliğindeki Kırım Tatar Milli Meclisi’nden (KTMM) yapılan açıklamada, Kırım’daki Rus makamlarının, bu yılın başından beri 57 Kırım Tatarını tutukladığı bildirildi. 2019 yılının başından beri Rus makamlarının, Kırım’da 73 kez çeşitli evlere yasadışı baskınlar gerçekleştirildiğinin ifade edildiği açıklamada, bu baskınların 55’inin Kırım Tatarlarının evlerine düzenlendiği kaydedildi. Bu yıl ilk kez Kırım Tatar kadınlarının da gözaltına alındığının ifade edildiği açıklamada, bu yılın ilk altı ayında, üç Kırım Tatarı kadının gözaltına alındığı dile getirildi. Açıklamada, Kırım Tatarları hakkında ‘terörizm’ veya ‘aşırılık’ gibi suçlamalarda bulunarak gözaltı ve tutuklamaların yapıldığı, böylelikle Kırım Tatarlarına gözdağı verilmeye çalışıldığı ifade edildi.
Rusya, 2014 yılının Mart ayında, Ukrayna’nın Kırım Yarımadası’nı kendi topraklarına kattığını açıklamıştı. Rusya’nın bu eylemi, Türkiye ve uluslararası toplum tarafından tanınmıyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest