Genel

Kırım müftüsü Türkiye’deki deprem kurbanlarının yakınlarına taziyelerini ifade etti

Kırım Müftüsü Haci Emirali Ablaev, Elazığ ilindeki deprem kurbanlarının Türk halkına, akrabalarına ve arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Türkiye’deki deprem sonucu meydana gelen trajedi ile ilgili en derin başsağlığı dileklerimizi ifade ediyoruz. Kırım Cumhuriyeti Müslümanları, ölüm haberleri ve kayıp şahıslar tarafından üzülüyor. Yüce Yaratan’a, kayıpların ruhlarının saklanması için dua ediyoruz. Ülkenin tüm sakinlerine, trajedinin üstesinden gelmek için ruh, sabır ve cesaret sağlamlığı diliyoruz.

Daha önce Türkiye’nin doğusunda meydana gelen büyük bir depremde 22 kişinin öldüğü ve 1.030 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Elazığ ilinin Sivridge şehrinde bir merkez üssü ile 6.8 büyüklüğünde bir deprem Cuma günü 20.55’te (Moskova saati) meydana geldi. Acil Durum Yönetim Ajansı’na göre, afet bölgesinde 28 Türk ilinden 493 kurtarma ekibi çalışıyor. Hücresel operatörler Elazığ ve Malatya’da ücretsiz iletişim hizmetlerini açıkladı.

CRO DUM Kırım Basın Servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest