Genel

Kırım Müftüsü Kırım’daki koronavirüs salgını ile ilgili olarak enfeksiyonu önlemek için önlemleri ihmal etmemeye çağırdı

Kırım Müftüsü, Kırım Müslümanları yurttaşlık sorumluluğunu göstermeye ve yeni bir koronavirüs enfeksiyonuyla enfeksiyonu önlemek için önlemleri ihmal etmemeye çağırdı.

Sevgili iman kardeşlerimiz, sevgili yurttaşlar. Bu durum, insanları uzaklaştıran yeni bir koronavirüs enfeksiyonunun hızla yayılmasının korkunç bir tehlikesiyle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Sevgili Müslümanlar, kendinize ve yakınlarınıza bakmanız, kendi sağlığınıza ve sevdiklerinizin sağlığına özen göstermeniz ricasıyla sizlere sesleniyorum.

Dinimiz, hem bireyin hem de tüm toplumun yaşamını ve sağlığını korumamızı gerektirir. Bugün sorumluluk her birimize aittir. Kuran, “Kendini tehlikeye atma” diyor! (Bakara Suresi, 2/195)

Lütfen önlemleri unutmayınız. Müslümanlara yakışır şekilde, iyi kişisel hijyen uygulayın, kalabalık yerlerden kaçının ve hareketlerinizi mümkün olduğunca sınırlandırın.

Mümkünse kalabalık düğünleri, grup etkinliklerini erteleyin, cenazede iken genaze süresini kısaltmaya çalışın, güvenli bir mesafede kalın.

Camiye giderken kişisel seccadelerinizi yanınıza alın. Cuma namazında, namazlar arasında farz olan bir buçuk metrelik aralıklara uyun.

Hastalık, hastalık belirtileri hissederseniz, enfeksiyon kaynağı olmamak için lütfen camiyi ziyaret etmekten kaçının. Semptomlar gösterirseniz, bir doktora danıştığınızdan emin olun, hiçbir durumda kendi kendine ilaç verme.!

Yüce Allah’a bizi zorluklardan kurtarmak, ihtiyacı olanlara yardım etmek, bu dünyayı hastalık nedeniyle terk edenlere güven vermek için dua ediyoruz. Dua tükenmez bir güçtür!

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest