Güncel

Kırım Canköy Bölgesinde İslam Tarihi ve Kırım Hanlarının Tarihi Yarışması Yapıldı

Kırım Tatarca eğitim dili olan Canköy bölgesinin Zarechnoye köyünde (kr.tat. – Kamadzhi) ortaokulda, VII All-Kırım yarışması “Kırım’da İslam Tarihi. Kırım Hanlarının Tarihi “.

Bu kez Dzhankoy bölgesindeki 18 okuldan 253 öğrenci yarışmaya katılmak için başvurdu.

Yarışmanın organizatörleri, Kırım Cumhuriyeti Eğitim, Bilim ve Gençlik Bakanlığı, Dzhankoy bölgesi idaresinin yanı sıra Kırım Cumhuriyeti Müslümanlarının Ruhani İdaresi ve Sivastopol şehridir. köydeki milli okul idaresi. Zarechnoye.

Yarışma başlamadan önce Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablaev adına Kırım Müftü Yardımcısı Raim Gafarov karşılama konuşması yaptı. Karşılama konuşmasında, Kırım Müftülüğünün her zaman eğitim etkinliklerinin yanı sıra barışçıl ve yapıcı iyi komşuluk hedefleyenleri desteklediğini kaydetti.

 “Bu yarışma ilk kez düzenlenmiyor ve gençlerimizin bilgi düzeyi her zaman şaşırtıcı. Bilgi yolunu izleyenler her zaman ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır ”dedi Raim Gafarov.

Yarışma çevrimiçi olarak ve birkaç aşamada gerçekleştirildi. Ayrıca öğrenciler, dini konularla ilgili 14 ek soru içeren bir teste katıldılar.

Yarışmanın kazananlarına anma ödülleri verildi.

Ana yarışma sonuçlarına göre jüri, her okuldan bir öğrenci olmak üzere 18 kazanan belirledi. Ayrıca ödüller ve şeref belgeleri verildi.

Okul müdürü Ruslan Umerov, yararlı etkinlik için organizatörlere teşekkür etti ve ayrıca çocukları hazırlayan öğretmenlere teşekkür etti.

“Kırım’ın ücra köşelerinde bulunan eğitim kurumlarını ihmal etmediğin için teşekkür ederim. Yarışma sadece öğrenciler için değil öğretmenler için de faydalı. Okul müdürü, bu, dinimizi ve tarihimizi daha yakından tanımak için bir fırsat ”dedi.

Yarışmanın organizasyon komitesinin yazarı ve başkanı, tarihçi ve halk figürü Reshat Asmanov, VIII. Tüm Kırım yarışmasının daha önce yapılmamış bölgelerde yapılacağını kaydetti.

Kırım DUM Merkezi İdari Dairesi basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest