GenelGüncelTürk Dünyası

Kiev’de Kırım Tatar Dili Forumu Düzenlendi

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğinde gençleri bir araya getiren Kırım Tatar Dili Forumu düzenlendi.

Kırım Tatar dilinin yaygınlaştırılması amacıyla organize edilen Özgürlük Dili Forumu etkinliğinde, ünlü Kırım Tatar dil bilimcileri gençlere sunum yaptı. Forumun organizatörleri, etkinlik sayesinde Kırım Tatar dilinin yaygınlaştırılmasına yönelik ilk adımın atıldığının ve bu doğrultudaki çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi.

Kırım Tatar diliyle ilgili sorunlara dikkat çekilen forumda, katılımcılara proje yönetimi konusunda da eğitim verildi. Üç gün boyunca süren forum kapsamında gençler tarafından Kırım Tatar diliyle ilgili hazırlanılan beş projenin önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesinin planlandığı belirtildi.

TİKA

Kırım Tatar Dili Forumu Ukrayna
Kırım Tatar Dili Forumu

 

Kırım Tatar Dili Forumu Kiev
Kırım Tatar Dili Forumu Kiev

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest