Kültür Sanat

KAZAKİSTAN’IN KÜLTÜR VE SANAT ESERLERİ TÜRKİYE’DE SERGİLENECEK

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY, Türk Dünyası Müzeleri arasında işbirliğini genişletmek adına yapılan çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek “Kasteev Kazakistan Devlet Sanat Müzesi” ile işbirliği protokolü imzaladı.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov tarafından kabul edilen Kazakistan heyeti Türk Dünyası müzeleri arasında işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin konuları ele aldı.

Görüşmede TÜRKSOY ve Kasteev Kazakistan Devlet Sanat Müzesi arasında imzalanacak işbirliği protokolünün, TÜRKSOY üyesi ülkelerin müzeleri arasında ortak bilimsel konferansların düzenlenmesi, müze uzmanları, yayınlar, kataloglar ve sanatçı bilgilerinin paylaşılması, sanat eserlerinin restorasyonu ve teknik analizlerine ilişkin tecrübe paylaşımı yapılması ve ortak sergilerin düzenlenmesini hukuki zemine oturtarak işbirliğinin daha da geliştirilmesini sağlayacağı belirtildi.

Görüşmenin ardından TÜRKSOY Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, işbirliği protokolünü TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Kasteev Kazakistan Devlet Sanat Müzesi Müdürü Gulmira Şalabayeva imzaladı. Gülmira Şalabayeva, protokol çerçevesinde ilk olarak müzenin Ankara ve KKTC’de sergi açacağını ve bu sergilerde Kazakistan’ın resim sanatına yön vermiş usta ressamların eserlerinin sergileneceğini kaydetti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest