GenelGüncel

İstanbul Çekmeköy’de düşen helikopterde şehit olan Kırım Tatar Türkü İlyas Kaya bugün toprağa verilecek

İstanbul Çekmeköy’de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan evli ve iki çocuk babası Astsubay Kıdemli Başçavuş İlyas Kaya’nın (35) Eskişehir’de yaşayan ailesine acı haber verildi.

İstanbul Çekmeköy’de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan evli ve iki çocuk babası Astsubay Kıdemli Başçavuş İlyas Kaya’nın (35) Eskişehir’de yaşayan ailesine acı haber verildi.

Şehidin babası Cemil Kaya ile annesi Şahide Kaya’nın Işıklar Mahallesi Kırım Caddesi’nde ikamet ettiği eve gelen askeri yetkililer, şehadet haberini yakınlarına verdi.

Haberin duyulmasının ardından Kaya ailesinin komşuları ve vatandaşlar taziye için eve geldi. Şehidin baba evi ve komşu evlere Türk bayrakları asıldı.

Şehidin babası Cemil Kaya ile annesi Şahinde Kaya’nın helikopterin düştüğü haberine alır almaz, oğullarını aradıkları ulaşamayınca kara yoluyla hemen İstanbul’a hareket ettikleri öğrenildi.

Şehidin eşi Sibel Kaya’nın İstanbul’daki bir okulda öğretmen olarak görev yaptığı bildirildi.

Öte yandan Kırım Tatar Türkü Şehit İlyas Kaya’nın bugün Eskişehir Reşadiye’de İkindi namazı sonrası toprağa verileceği öğrenildi.

ilyas kaya
ilyas kaya

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest