GenelGüncelKültür Sanat

“Geleneksel Türk Okçuluğu” Malezya’da Müfredata Girdi

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Okçular Vakfının hayata geçirdiği Kemankeş Projesi kapsamında 16 ülkede eş zamanlı başlayan “Geleneksel Türk Okçuluğu” kursları Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da büyük ilgi gördü.



Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitü bünyesinde, bu ata sporunu dünyaya tanıtmak ve yeni sporcular kazanmak amacıyla “Geleneksel Türk Okçuluğu” kursları devam ederken, 25 Eylül Salı günü Kuala Lumpur’da eğitim veren Uluslararası Idrissi School ile Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan protokol ile “Geleneksel Türk Okçuluğu” dersi seçmeli ders olarak müfredata girdi.

Dersin müfredata girmesiyle birlikte “Geleneksel Türk Okçuluğu” dersine yoğun bir talep oldu. 2018-2019 eğitim yılının güz dönemi için 6 sınıf ve toplamda 100’ün üzerinde öğrenci “Geleneksel Türk Okçuluğu” dersini seçti.

01 Ekim 2018 Pazartesi günü başlayacak derslerde Okçular Vakfı tarafından İstanbul’da yetiştirilen yerel antrenörler tarafından teorik ve pratik her türlü bilgi ve tecrübe öğrencilere aktarılacak. Geleneksel Türk Okçuluğu müfredatı kapsamında hazırlanan sıfırlarda eğitim görecek öğrenciler el yapımı okçuluk malzemeleriyle çalışma fırsatı bulurken atış talimleri de yapacaklar.

Dönem sonunda başarılı olan öğrenciler Okçular Vakfı onaylı sertifikalarını alarak Türkiye’de düzenlenecek yarışmalara katılma imkânı da bulacaklar.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest