GenelGüncel

Faydalı bilgi okulunda, Kırım Müftülüğü kesim ve dikiş kursları tamamlandı

Kırım Müslümanlarının Ruhani Müdürlüğünün ve Sivastopol şehrinin eğitim ve öğretim merkezinde “Faidaly ilim” (“Faydalı bilgi”) kesim ve dikiş kursları özetlendi.

18 dikiş kursu kursiyeri, giysi dikimi, tasarımı ve modellemesi temel kursunu tamamladı.

Şenlik etkinliğinde öğrenciler çalışmalarını sergilediler.

Kurs 3.5 ay sürdü. Bu süre zarfında kızlar, kadın ve çocuk giyimi dikme konusunda temel bilgilere hakim olmayı ve beceriler kazanmayı başardılar. Müfredata göre her öğrenci kurs süresince bir etek, elbise, bluz, pantolon ve ceket/mont tasarlamak ve dikmek zorundaydı. Tüm öğrenciler görevi başarıyla tamamladı ve

“Faidalı İlim” eğitim merkezinin başöğretmeni Safiye Kurtdede ve kursun öğretmeni Leila Seitmetova, öğrencileri kesim ve dikim temel kursunun tamamlanmasından dolayı tebrik etti.

Kurs öğrencilerinin becerilerini daha da geliştirmelerini ve bunu kendi avantajlarına kullanmalarını dilediler.
“Müslüman kadın evrenseldir. O bir anne. hostes, eş, çalışan kadın, aşçı, animatör. Onun değerlerini, saygınlığını ve becerilerini sonsuz bir şekilde listeleyebilirsiniz. Organizatörler, kesim ve dikiş kursumuza kesinlikle hayatta işe yarayacak faydalı beceriler ekledi ”dedi.

Etkinlik sırasında, mezunlara kesim ve dikim temel kursunun tamamlandığını, beceri kazanıldığını ve ödevlerini zamanında tamamladığını onaylayan bir sertifika verildi.

Faidaly İlim eğitim ve öğretim merkezindeki kesim ve dikim kurslarına alımların 3 ayda bir yapıldığını hatırlatalım. Bir sonraki grup 01 Temmuz 2021’de derslere başlayacak.

Kırım DUM Merkezi İdari Departmanı Basın Servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest