Genel

Faidaly İlim” okulunun öğrencileri Kırım Tatar Kültür ve Tarihi Miras Müzesi’ni ziyaret etti

Kırım Müslümanlarının Manevi İdaresi’nin “Faidaly İlim” okulunun öğrencileri ve Akmescid şehri Kırım Tatar Kültür ve Tarihi Miras Müzesi’ni ziyaret etti. Müze personeli şu anda müzede çalışmakta olan sergilerin sergilerine aşina oldu.

Modern ustalar tarafından yapılan sanat eserleri: keçe ürünler, seramik kaplar, bakır tabaklar, dokuma ürünler, kadın şapka örnekleri – fez, firlanta, maram

Eski ev eşyaları, giysi örnekleri, müze koleksiyonundan aksesuarlar, Kırım Tatarlarının eski yüksek kültür düzeyine tanıklık ediyor.

Çocuklar, Kırım Tatarlarının kaderindeki trajik tarihe adanmış sergiyle de tanıştı – 18 Mayıs 1944.

Sergide, ünlü Kırım sanatçıları Y. Temirkayev, I. Şeyh-Zade, I. Nafiev, S. Osmanov, K. sanatsal imkânlara sahip insanların üzüntüleri.

60-70’lerin fotoğraflarında. Geçen yüzyılın Kırım fotoğrafçısı O. Fedotov tarafından, terk edilmiş evler, kaybolan antik çağlardan karakteristik bir geleneksel lezzet ile yakalandı. Sergi, halkın tarihi vatanlarına dönüşü, haklarının restorasyonu ve yeniden canlandırılmasıyla ilgili materyallerle sona eriyor.

Faidaly Ilitm okulunun öğretmenlerine göre, halkının kültürüne aşinalık çocukluktan itibaren başlar.

“Müzeler hayatımızda büyük önem taşıyor. Uzun zaman önce yaşamış insanların hayatını yansıtıyorlardı, sadece değil. Organizatörler, müzeyi ziyaret etmekten gerçekten keyif aldılar, ardından her biri izlenimlerini paylaştı ”dedi. Ayrıca Bakhchisarai Han Sarayı Müzesi’ni ziyaret etme ve Kırım Tatar halkının kültürel ve tarihi mirasının diğer birçok anıtını ziyaret etme planları da var.

CRO DUM Kırım’ın basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest