GenelGüncel

Eren Bülbül Adına İnşa Edilen Yetimhane Somali’de açıldı

Terör örgütü tarafından 15 yaşında şehit edilen Eren Bülbül adına Somali’de inşa edilen yetimhane hizmete girdi.

 İHH İnsani Yardım Vakfı, Sabah Namazı Devrimi ve Trabzon İHH ile birlikte Somali’de inşa ettiği 24 kişilik kız yetimhanesiyle Somalili yetimlere yeni bir umut kapısı araladı.

Yetimhaneye, Trabzon’un Maçka ilçesinde hain terör saldırısı sonrasında şehit düşen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün adı verildi. Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi, 6 ayrı binadan oluşan Şehitler Kompeksi’nin içerisinde inşa edildi. Diğer 5 yetimhanenin ve 1 okulun inşasının devam ettiği kompleks, tamamlandığında toplamda 120 yetim yeni evlerine kavuşmuş olacak.

Açılışa; T.C. Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özgür Yüce, İHH Doğu Afrika Koordinatörü İsmail Songür, Gazeteci Yazar Adem Özköse, Sabah Namazı Devrimi gönüllüleri, Trabzon İHH görevlileri ve bölgedeki diğer resmi kurum temsilcileri katıldı.

 

Eren BÜLBÜL Yetimhanesi
Eren BÜLBÜL Yetimhanesi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest