GenelGüncelKültür Sanat

Düzce Kırım Türkleri Derneğinde Başkan Burhan Tutkun oldu

Düzce Kırım Türkleri Derneğinde 10 Kasım 2021 tarihinde olağan genel kurul yapıldı. Düzce’nin en faal sivil toplum kuruluşlarından olan Düzce Kırım Türkleri Derneği olağan kongresini yaparak yeni başkanını seçti. Dernek lokalinde gerçekleştirilen kongre sonucunda; üç dönemdir başkanlık görevini yürüten Osman Kesen görevi, gazeteci-yazar Burhan Tutkun’a devretti.

Kongre sonrası konuşan eski başkan Osman Kesen, “Bu bir bayrak teslimi ve nöbet değişimidir. 3 dönemdir yürüttüğüm başkanlık görevini, huzur içinde derneğimizin güzide üyelerinden esnaf ve gazeteci yazar sayın Burhan Tutkun ağabeyimize devrediyorum. Bu devir, görevi bırakma değil, bundan sonra yeni başkanımızın her türlü yanında ve hizmetinde olma görevidir” ifadelerini kullandı.

Söz alan yeni başkan Burhan Tutkun ise, “Üç dönemdir başarı ile bu ulvi görevi yürüten sayın Osman Kesen beyefendiye, derneğimize yaptığı büyük katkı ve hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Benim başkanlığım döneminde de kendisinin eşsiz tecrübe ve birikimlerinden istifade ederek Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Düzce Şubesini çok daha iyi yerlere getireceğimize yürekten inanıyorum. Bendenize bu görevi takdim eden dernek üyelerimize çok teşekkür ediyor, çok daha güzel faaliyetleri ve hizmetleri hep birlikte başaracağımıza canı gönülden inanıyorum” dedi.

Olağan genel kurul toplantısı sonrası Düzce Kırım Türkleri Derneğinin yeni yöneticileri şöyle belirlendi:

Başkan Burhan TUTKUN
Başkan yardımcısı Murat ÖZ
Başkan yardımcısı Can GENÇ
Muhasip Kemal GENÇ
Sekreter Gülşen SAĞLAM
Basın sözcüsü Nuri ÇETİN
İletişim danışmanı Nurhan KARTAL

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest